Odgovori na to temo
 Tovorna žičnica na Kriški gori 
Funifor

Pridružen/-a: 18.03. 2010, 15:34
Prispevkov: 673
Kraj: Škofja Loka
Odgovori s citatom
Da se malo oglasim, z šolo smo spanciral tam okol po hribih, pa sem zagledal tole žičnico. Ker je koča zravn pa po gajbah piva sklepam da je za namen koče. O njej pa nič nevem.





Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom MacGyver Pošlji zasebno sporočilo
 Re: Tovorna žičnica na Kriški gori 
Vrvna vlečnica

Pridružen/-a: 28.03. 2023, 20:38
Prispevkov: 4
Odgovori s citatom
MacGyver je napisal/a:
Da se malo oglasim, z šolo smo spanciral tam okol po hribih, pa sem zagledal tole žičnico. Ker je koča zravn pa po gajbah https://atelierrebul.si/shop/category/disave-za-dom-disece-svece-24 piva sklepam da je za namen koče. O njej pa nič nevem.



Žičnice so zanimivo prevozno sredstvo, ki ponuja edinstveno in slikovito potovalno izkušnjo. Sestavljene so iz zaprtih kabin, obešenih na zračne kable, in se običajno uporabljajo za prevoz ljudi po strmih strminah ali čez slikovite lokacije, kot so gore, hribi in mestna območja https://vajanadan.si/promocija-zdravja/za-posameznike/kineziologija/paket-vaj-in-vadb-za-hrbtenico/ z zahtevnim terenom.

Žičnice so znane po svoji gladki in tihi vožnji, ki potnikom omogoča dih jemajoč panoramski razgled na okoliške pokrajine. Zaradi tega so priljubljene turistične atrakcije v številnih krajih po svetu. Ponujajo priložnost, da uživate v lepotah narave ali mestnih panoram s povsem nove perspektive.

Poleg estetske privlačnosti žičnice v nekaterih mestih služijo tudi v praktične namene kot zanesljiva in učinkovita možnost prevoza. Z njimi lahko razbremenimo prometne zastoje na hribovitih območjih in omogočimo dostop do oddaljenih krajev, ki bi jih bilo sicer težko doseči.

Obstajajo različne vrste žičnic, vključno vodene vadbe z zračnimi tramvaji, vzpenjačami in gondolami. Vsaka vrsta ponuja drugačno izkušnjo in služi različnim namenom glede na svojo zasnovo in funkcionalnost.

Na splošno so žičnice čudovita kombinacija inženirske iznajdljivosti, udobja pri prevozu in slikovitosti, zato so prijeten in nepozaben način potovanja in raziskovanja nekaterih najbolj očarljivih pokrajin na svetu.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Nikita Pošlji zasebno sporočilo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo